داستان یک مسیر ۱۵ ساله - سال پانزدهم و مسیری متفاوت

مشاهده

دیوار کوتاه کسب و کارهای آنلاین

به نقل از کسب و کار نیوز – سازمان‌های متعدد در حالی هر روز مراسمی برگزار می‌کنند و در آن شعار حمایت از کسب‌وکارهای خرده‌پا را می‌دهند که در عمل حرف با عمل آنها منافات دارد.

مینا حسینی

به گزارش کسب و کار نیوز، اگر فکر می‌کنید که ما صرفا با «شریف»ها و «دانش‌بنیان‌»ها و «پارک»ها و «مقاله بیرون دادن»ها و «سورنا ستاری»ها و «معافیت نخبگان»‌ها و… در نبرد تبدیل شدن قطب استارت‌آپی ایران به سیلیکون ولی یارای رقابت داریم، تجدید نظر کنید چون «خانه از پای‌بست ویران است.» در این راستا نباید از تلاش های خصوصی ها و فعالان این اکوسیستم که با وجود همه مشکلات در این مسیر گام نهاده اند، چشم پوشید. هرچند در این فضا هم اختلافاتی است که «تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل!» مراسم اختتامیه دوازدهمین جشنواره وب و موبایل ایران با صحبت های عضو هیات مدیره کسب و کارهای مجازی روز پنج شنبه آغاز شد. آنجا که رضا الفت نسب گفت: «کسب و کارهای آنلاین سال بسیاری سختی را پشت سر گذاشتند. سالی توام با مشکلات و سردرگمی های فراوان. از قطعی اینترنت گرفته تا متهم شدن کسب و کارهای پلتفرمی به بستر فساد و گرانفروشی و غیره. آری می دانیم در ایران زندگی می کنیم و باید هر لحظه منتظر یک اتفاق غیر منتظره باشیم اما شرایط تا کجا قرار است اینطور باشد؟ تا کجا قرار است در سردرگمی و استرس قطعی اینترنت و ده ها مسئله دیگر به سر بریم؟ انگار قرار است هر اتفاق ناگواری در این مملکت بیفتد یک سرش ما باشیم. قیمت مسکن بالا می رود ما مقصریم؟ قیمت خودرو همین طور؟ فروش کالای قاچاق هم؟ خرید با کارت سرقتی سارقان را هم ما باید جواب دهیم!!! واقعا دیواری کوتاه تر از کسب و کارهای مجازی در اقتصاد وجود دارد ؟ بازاری با هیاهوی زیاد و قد قواره ای کوچک. اینها دیگر از درد دل گذشته و کم کم در حال ابزار شدن برای یاس و ناامیدی است. دولت وعده می دهد، مجلس جلسه می گذارد، شورای مجازی، مرکز توسعه تجارت و چه و چه تلاش می کنند اما چرا خروجی درستی حاصل نمی شود؟ بیش از ۱۶ نهاد به صورت مستقیم برای کسب وکارهای آنلاین تعیین تکلیف می کنند اما زمان بروز مشکلات صدایی از کسی در نمی آِید! هر روز یک طرح یک حرف یک شیوه یک دستورالعمل، بگذارید کمی غر بزنیم شاید دلمان خنک شود! اصلا امسال برای همین، هیچ مقام دولتی را برای سخنرانی دعوت نکردیم. تا کی بشنویم و دل خوش کنیم؟ آخرش چی؟ تا کی استارتاپ شهرستانی ما باید چشمش به حمایت فلان مسئول باشد؟ تا کی باید داد بزنیم ای اداره مالیات محاسبه من را درست انجام بده؟ طرف های دیگر ماجرا هم حسابی از خجالتمان در می آیند. تحریم نرم افزار ها و محدودیت دامنه ها و احتمال ایجاد موانع جدی بر سر راه اینترنت بین المللی جزئی از آنهاست. عجب بازی ناجوانمردانه ای، خودمان هم به جان همدیگر افتاده ایم. یکی نصب دیگری را محدود کرده دیگری کاربران آن طرفی را صید می کند. با همه احوال این جشنواره سعی کرده است اندک سرمایه و دلخوشی برای استارتاپ ها به وجود آورد. ما به این نتیجه رسیده ایم که در شرایط فعلی خودمان باید به فکر خودمان باشیم. همدیگر را حمایت کنیم. حال هر کس به طریق خود. ما امسال در رویداد هفت شهر سعی کردیم اندکی امید به اکوسیستم خارج از تهران منتقل کنیم. اقدامی اندک ولی تاثیر گذار که با همکاری و همراهی تعداد زیادی از همکارانمان در تهران و شهرستان ها و همچنین مدیران کسب و کارهای بزرگ ایجاد شد.»
این صحبت ها بهانه ای شد تا بدانیم مشکلات در این حوزه هنوز به قوت خود باقی است. «کسب و کار» در گفتگو با یک کارشناس، این مسائل را واکاوی می کند.
چرخه باطل مجوزدهی به کسب و کارهای آنلاین

 

منبع : کسب و کار نیوز

حامیان جشنواره وب و موبایل ایران

حامیان معنوی


اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور irvc انجمن فین تک پارادایس هاب

همکاران برگزاری


ایران سرور کافه بازار رایچت in1min

حامیان رسانه‌ای


GSM وبنا دیجیاتو زومیت اینتیتر Bourse News بی تیتر مجازیست کسب و کار ویجیاتو ایستنا اقتصاد ۲۴ زومتک تکراتو استارتاپ۳۶۰