به نقل از رسانه کلیک – اختتامیه جشنواره وب و موبایل ایران ۹۸ در ایستگاه نهایی خود روز ۲۴ بهمن ماه در سالن خلیج فارس پژوهشگاه نیرو برگزار شد.
بگذارید کمی غر بزنیم!
در ابتدای مراسم اختتامیه جشنواره وب و موبایل ایران ۹۸ رضا الفت نسب، دبیر جشنواره گفت: «دوازدهمین مراسم اختتامیه جشنواره وب و موبایل ایران را در حالی آغاز می کنیم که کسب و کارهای آنلاین سال بسیاری سختی را پشت سر گذاشتند. سالی توام با مشکلات و سردرگمی های فراوان.»
او افزود: «از قطعی اینترنت گرفته تا متهم شدن کسب و کارهای پلتفرمی به بستر فساد و گرانفروشی و غیره. آری می دانیم در ایران زندگی می کنیم و باید هر لحظه منتظر یک اتفاق غیر منتظره باشیم اما شرایط تا کجا قرار است اینطور باشد؟ تا کجا قرار است در سردرگمی و استرس قطعی اینترنت و ده ها مسئله دیگر به سر بریم ؟
انگار قرار است هر اتفاق ناگواری در این مملکت بیفتد یک سرش ما باشیم. قیمت مسکن بالا می رود ما مقصریم؟ قیمت خودرو همین طور؟ فروش کالای قاچاق هم؟ خرید با کارت سرقتی سارقان را هم ما باید جواب دهیم!!! واقعا دیواری کوتاهتر از کسب و کارهای مجازی در اقتصاد وجود دارد؟ بازاری با هیاهوی زیاد و قد قواره ای کوچک.»
الفت نسب ادامه داد: «اینها دیگر از درد دل گذشته و کم کم در حال ابزار شدن برای یاس و نا امیدی است. دولت وعده می دهد، مجلس جلسه می گذارد، شورای مجازی، مرکز توسعه تجارت و چه و چه تلاش میکنند اما چرا خروجی درستی حاصل نمی شود؟ بیش از ۱۶ نهاد به صورت مستقیم برای کسب وکارهای آنلاین تعیین تکلیف می کنند اما زمان بروز مشکلات صدایی از کسی در نمی آید!
هر روز یک طرح یک حرف یک شیوه یک دستورالعمل بگذارید کمی غر بزنیم شاید دلمان خنک شود. اصلا امسال برای همین، هیچ مقام دولتی را برای سخنرانی دعوت نکردیم. تا کی بشنویم و دل خوش کنیم؟ آخرش چی؟ البته ما به شخصیت فردی تمام مسئولین احترام کامل قائلیم و نقد ما صرفا نقد مطالبه گرایانه از مسئولین است.
تا کی استارتاپ شهرستانی ما باید چشمش به حمایت فلان مسئول باشد؟ تا کی باید بگوییم آقایون مهاجرت در این بخش جدی شده؟ چرا چاره ای نمی اندیشید؟ تا کی باید داد بزنیم ای اداره مالیات محاسبه من را درست انجام بده ؟»
الفت نسب با نگاهی انتقادی تاکید کرد: «مملکتی که سلبریتی اش بابت سرکار گذاشتن یک ملت معاف مالیاتی می شود و کسب و کارها بخاطر نتوانستن در پرداخت مالیات جریمه می شوند، همین می شود که می بینیم این از این طرف؛ طرف های دیگر ماجرا هم حسابی از خجالتمان در می آیند. تحریم نرم افزار ها و محدودیت دامنه ها و احتمال ایجاد موانع جدی بر سر راه اینترنت بین المللی جزئی از آنهاست. دولت از این ور می زند ترامپ از آن ور؛ عجب بازی ناجوانمردانه ای!»
او تصریح کرد: «خودمان هم به جان همدیگر افتاده ایم. یکی نصب دیگری را محدود کرده دیگری کاربران آن طرفی را صید می کند. خداوند به همه ما صبر عنایت فرماید. با همه احوال این جشنواره سعی کرده است اندک سرمایه و دلخوشی برای استارتاپ ها به وجود آورد. ما به این نتیجه رسیده ایم که در شرایط فعلی خودمان باید به فکر خودمان باشیم. همدیگر را حمایت کنیم. حال هر کس به طریق خود. ما امسال در رویداد هفت شهر سعی کردیم اندکی امید به اکوسیستم خارج از تهران منتقل کنیم. اقدامی اندک ولی تاثیرگذار که با همکاری و همراهی تعداد زیادی از همکارانمان در تهران و شهرستان ها و همچنین مدیران کسب و کارهای بزرگ ایجاد شد.»
دبیر جشنواره افزود: «سال گذشته با همت شما بزرگواران توانستیم مدرسه شیرآباد زاهدان را تکمیل کنیم تا بچه ها بتوانند با خیالی آسوده درس خود را بیاموزند. جا دارد از تمامی دوستانی که ما را در این پروژه یاری نمودند کمال تشکر را کنم. بلاشک جشنواره وب و موبایل ایران و بساز تنها واسطه ای برای شنیده شدن صدای کودکان شیرآبادی بود. امروز هم استارت جمع آوری کمک برای ساخت مدرسه ۴ کلاسه در روستای پنچی بوک در توابع شهرستان سرباز استان سیستان و بلوچستان را خواهیم زد.
حدود ۵۰ دانش آموز بدون هیچ گونه سرپناهی و صرفا زیر درخت در حال تحصیل هستند و تنها خواسته شان داشتن یک مدرسه هر چند کوچک است. پنچی بوک حدود ۱۹۰۰ کیلومتر از تهران فاصله دارد و اگر مدرسه ای در آن منطقه دایر شود تعداد دانش آموزان نیز بیشتر خواهند شد.»
از نقدها استقبال میکنیم
شایان شلیله هم بنیان گذار جشنواره در ادامه مراسم اختتامیه جشنواره وب و موبایل ایران ۹۸ پس از صحبت های الفت نسب با قرار گرفتن روی استیج با اشاره به روند داوری گفت: «سال ۹۰ نزدیک به ۳۸ داور داشتیم به رای انتخاب سایت ها کمک می کردند. سال های بعد تعداد داوران بیشتر شد. سال ۹۱ بود که سایتی را برای ثبت کردن سایت ها راه انداختیم. در ادامه تصمیم گرفتیم سایتی را برای رای دادن به آثار جشنواره راه بیاندازیم. بعد از مدتی دیدم که برخی از این سایت ها فیلتر یا قابل کپی هستند. از طرفی امتیاز دادن به سایت ها توسط چند نفر کار سختی بود به هین دلیل تصمیم گرفتیم شورای داوری متشکل از افراد متخصص طراحی و برنامه نویسی سایت تشکیل دادیم. حالا چند سال است که با استفاده از شورا سایت ها را انتخاب می کنیم.»
شلیله در انتها اذعان کرد که از تمامی نقدهایی که از جشنواره شده استقبال کرده و حتی از منتقدین هم تشکر می کند.
میزان عرضه تقاضا و تمرکز رقابت
مهدی ناصری در مراسم اختتامیه این جشنواره به تبیین موضوع اندازه رشد و سودآوری صنعت برنامه های موبایل در ایران پرداخت و اظهار کرد:« بهترین بازیکنان فوتبال نیز با چشم بسته نمی توانند بازی کنند، دسترسی به اطلاعات و شاخص های بازار باز شدن چشمی است که انتظار داریم برای یک اکوسیستم انجام شود تا بتواند با چشم باز به فعالیت بپردازد.»
وی ادامه داد: «کافه بازار سالهاست در گزارش های مختلف اطلاعاتی را به صورت عمومی منتشر می کند و اعتقاد داریم اشتراک این اطلاعات باعث می شود همه باهم رشد کنیم.»
تحلیلگر داده کافه بازار با اشاره به اینکه رقابت در حوزه صنعت برنامه های موبایل ایران با سه سنجه مورد بررسی قرار می گیرد، گفت:« میزان عرضه و تقاضا و تمرکز رقابت در دسته های مختلف شاخص هایی است که بر اساس آن برنامه های موبایلی را ارزیابی می کنیم.»
ناصری با تاکید بر اینکه از سال ۹۰ تا پاییز ۹۸ میزان عرضه کالاهای دیجیتال در دسته بندی های مختلف را در کافه بازار بررسی کردیم، بیان کرد: نمودار حاصل نشان می دهد که سال ۹۴ رشد خوبی در میزان عرضه در دسته های مختلف ایجاد شده و این روند در سال ۹۶ تثبیت شده است ولی در سال های اخیر با رشد منفی مواجه بوده ایم.»
وی با اشاره به اینکه ذائقه عرضه کننده ها نیز در طول این سالها تغییر کرده است،؛ ابراز کرد: «ذائقه مشتریان در اوائل سرگرمی بود. اپلیکیشن های آموزشی و کاربردی نیز از ابتدا سهم خوبی داشته و دارند. در دسته بازی معمایی و اکشن اوائل سهم خوبی داشتند ولی امروز بیشترین سهم از آن بازی های اکشن است.»
تحلیلگر داده کافه بازار در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه بررسی سودآوری با چند شاخص درست نیست، بیان کرد:« ولی با شاخص هایی همچون ارزش طول عمر مشتری که یکی از سنجه های مهم در سنجش سلامت بیزینس است می توانیم ارزیابی کنیم که مشتری تا پایان عمر کاری با ما چه میزان سودآوری خواهد داشت. بازیها در ایران ارزش طول مشتری بیشتری دارند علیرغم اینکه سهم بازار کمتری دارند و دذر این میان بازی هایی مانند استراتژی بیشترین ارزش طول عمر مشتریان را دارند.»
وی خاطرنشان کرد:« شاخص دیگر سود آوری نرخ تکرار خرید ۹۰ روزه است. این نرخ می گوید چند درصد از خریداران در طول ۹۰ روز بیش از یکبار از شما خریداری کردند و متریک بعدی میانگین تعداد روز رسیدن به ۱۰ هزار نصب فعال است. طبق این شاخصه با سرمایه گذار مذاکره کرده و برنامه ریزی می کنیم. بازی ها در ایران سریعتر به نصب ۱۰ هزار نصب فعال رسیدند و بعد از آن بازی و کلمات قرار دارند.»
داستان آریامدتور
محمدهادی شجری در اختتامیه دوازدهمین جشنواره وب و موبایل با اشاره به اینکه فرصتهای استارت آپی در دلار است گفت: «ما به راحتی میتوانیم کسب و کار خود را به دلار تبدیل کنیم و تمرکز بیشتری در این زمینه به ویژه گردشگری سلامت داشته باشیم. در حال حاضر بیشترین درآمد البته به نظر من، در گردشگری سلامت است. به چند دلیل دلار در کشور ما بسیار بالا رفت و برای خیلی از کشورها این یک فرصت بود؛ همچنین از نظر پیشینه پزشکی رتبه خوبی داریم و می توانیم این را به یک فرصت اساسی تبدیل کرد.»
شجری افزود:« در سال گذشته متاسفانه قیمت دلار نجومی بالا رفت و سفره و سبد خیلیها کوچک شد ولی راحت می توانستیم این شرایط را به یک فرصت تبدیل کینم و استفادههای از این زمینه داشته باشیم. کسب و کار را باید از بازاریها یاد بگیرم و مثل آنها کسب کار کنیم و باید هرجا فرصت باشد سرمایه گذاری کنیم .»
بنیانگذار آریامدتور در پایان افزود: «باید کسب و کار خود را افزایش بدهیم و فقط تمرکز خود را در ایران نگذاریم؛ خیلی از کشورها هستند که ما به راحتی می توانیم نهایت استفاده را در آن داشته باشیم از جمله افغانستان، عراق و آذربایجان؛ حتما نباید به فکر صلاحیت کشورهای اروپایی باشد. در همین باکو شرکتی ثبت کردم که برای گردشگری سلامت که با استقبال خوبی نیز روبرو شد.»
احرامپوش: از انتقاد استقبال میکنیم
میلاد احرام پوش بنیانگذار جشنواره وب و موبایل عصر امروز در مراسم اختتامیه این جشنواره با اشاره به روند این جشنواره اظهار کرد:« تمامی این سالها در حال تغییر بودیم و خواستیم همیشه خوب باشیم و همین خوب شدن با واسطه پویا شدن و انتقادات بود که از هیمن انتقادات درس گرفتیم که توانستیم به اینجا برسیم ولی باز هم جای کار دارد که از شما دوستان میخواهم پیشنهادی دارید مطرح کنید. همیشه خواهش می کنم اگر انتقاد دارید در قالب احترام عنوان کنید و همین انتقاد باعث رشد و پیشرفت ما میشود. این جشنواره متعلق به شما است و همین منتقدان هستند که جشنواره را زنده نگه میدارند و خوشحالم که هر ساله از این انتقادات درس میگیریم و رشد میکنیم .»
بنیانگذار جشنواره وب و موبایل تصریح کرد: «شعار ما این است که ایران فقط تهران نیست بنابراین سال گذشته سعی کردیم به هفت شهر از جمله شیراز، اصفهان،مشهد، رشت، قزوین، بابل و یزد سفرکنیم و با خیلی از علاقمندانی که دوست دارند در استاراپ فعالیت کنند جلسه داشته باشیم که امروز شاهد مهمانانی هستیم که از نقاط دور به این جشنوراه آمدهاند و امیدواریم هرساله پیشرفت چشمگیری داشته باشیم.»
تیم سازی مهمترین مرحله کار استارتاپی است
علی کشفی در اختتامیه جشنواره وب و موبایل ایران ۹۸ به بیان تجربه هایی برای راه اندازی استارتاپ پرداخت و اظهار کرد: «فروش بسیار سخت است و باید به اندازه بازار توجه کرد. فلایتو در بهمن ۹۴ با پنج نفر استارت خورد، خرداد ۹۵ نسخه اولیه راه اندازی شد و امروز در بهمن ۹۸ حدود ۱۵۰ نفر هستیم و تاکنون به سه میلیون و ۵۰۰ هزار مسافر خدمات دادیم.»
بنیانگذار فلایتو با اشاره به اینکه مهمترین مسئله در راه اندازی استارتاپ تیم است، گفت:« اعتقاد دارم اگر کسی توانایی تیم سازی را برای کسب و کار نداشته باشد نباید سراغ این کار رود. تیم باید مکمل باشند و افراد مختلف بتوانند بخش های مختلف کسب و کار را پوشش دهند.»
کشفی با تاکید بر اینکه اعضای یک تیم باید همفکر و هم هدف باشند، بیان کرد:« کسانی که در حالت عدم قطعیت هستند نمی توانند در تیم مفید باشند و کار کنند. تیم باید آماده مشکلات و سختی ها باشد. تمام کسب و کارهایی که امروز موفق هستند سختی های زیادی کشیدند. تمام تیم باید آگاه به کار گروهی باشند و توانایی همدیگر را درک کنند.»
وی با اشاره به اینکه مورد مهم بعدی ایده است، گفت: «واقعیت این است که در این زمانه تقریباً هیچ ایده ای نیست که تاکنون بر روی آن فکر نشده باشد، چیزی که امروز مهم است اجرای خوب ایده است. مشکلی که برخی استارتاپ ها دارند نداشتن اندازه بازار است، باید به قطعیت برسید که در چه بازاری با چه ظرفیتی می خواهید کسب و کار راه اندازی کنید.»
کشفی با تاکید بر اینکه بسیاری از استارتاپ ها تکراری هستند ولی بهتر از سایرین کار می کنند، ادامه داد: «در این مسیر باید مطالعه زیاد داشته باشید و به سرعت مشکلات را بر اساس دانش و مطالعه ای که انجام می دهید برطرف کنید. در این مسیر باید خوب بررسی کنید که آیا آدمی هستید که سختی های این کار را به جان بخرید و در نهایت اینکه تیم خوب می تواند کارهای بزرگی انجام دهد و هدفش را با بهترین شکل به نتیجه برساند.»
برترین های جشنواره وب و موبایل ایران ۹۸
برترین وبسایتهای دوازدهمین جشنواره وب و موبایل ایران در اختامیه این دوره از جشنواره به تدریج اعلام میشود.
به گزارش وبنا، اسامی برترین وبسایتهای دوازدهمین جشنواره وب و موبایل ایران به شرح زیر است:
تندیس دوازدهمین جشنواره وب و موبایل ایران در گروه خانواده و کودک به وبسایت نینیبان اهدا شد.
برنده مردمی این گروه: اتلمتلتوتوله
تندیس دوازدهمین جشنواره وب و موبایل ایران در گروه خیریه و خدمات اجتماعی به وبسایت «خانه ایبی» اهدا شد.
برنده مردمی این گروه: سایه
تندیس دوازدهمین جشنواره وب و موبایل ایران در گروه دانشگاه و موسسات علمی به وبسایت «مدرسه موسیقی رنگاهنگ» اهدا شد.
برنده مردمی این گروه: وبسایتسازمان بین المللی دانشگاهیان
تندیس دوازدهمین جشنواره وب و موبایل ایران در گروه کتاب، علم، دانش و مراجع علمی به اپلیکیشن فستدیکشنری اهدا شد.
برنده مردمی این گروه: فستدیکشنری
تندیس دوازدهمین جشنواره وب و موبایل ایران در گروه گردشگری و سفر به وبسایت و اپلیکیشن «همگردی» اهدا شد.
برنده مردمی این گروه: ماجراجوهای ایرانی
تندیس دوازدهمین جشنواره وب و موبایل ایران در گروه سازمانها و موسسات دولتی به وبسایت سلولهای بنیادی خون بند ناف رویان اهدا شد.
تندیس دوازدهمین جشنواره وب و موبایل ایران در گروه ورزش، تندرسی و تناسب اندام به وبسایت ورزش سه اهدا شد.
برنده مردمی این گروه: ورزش سه
تندیس دوازدهمین جشنواره وب و موبایل ایران در گروه کسبوکار و مدیریت و تجارت و استارتاپ به وبسایت «شبکه اطلاعرسانی، طلا و سکه و ارز» اهدا شد.
برنده مردمی این گروه: شبکه اطلاعرسانی، طلا، سکه و ارز
منبع : کلیک