آخرین اپیزود پادکست جشنواره وب و موبایل ایران رو از دست نده

کست باکس

فرایندها و شورای داوری

داوران با توجه به ملاک‌های داوری اعلام شده وبسایت‌ها و نرم افزارهای موبایل را بررسی می‌کنند، به هریک از معیار‌ها امتیاز می‌دهند و پس از آن برگزیدگان در هر گروه معرفی می‌شوند.


فرایند های مربوط به کمیته ثبت آثار

  • کمیته ثبت آثار جشنواره وب و موبایل ایران شامل چند نفر آشنا با موضوع جشنواره می باشد که سایت ها رو در نگاه اول بررسی می کنند. این افراد امکان تایید یا رد وبسایت های ثبت شده برای ورود به فرایند داوری را دارند.
  • زمانی که سایتی را رد می‌کنیم، بعد از رد وبسایت ایمیلی به صورت اتوماتیک شامل دلایل رد سایت برای شرکت کننده ارسال خواهد شد .
  • سایت ها بعد از رد شدن بعد از ۲۴ ساعت امکان درخواست بررسی مجدد از طریق داشبورد را خواهند داشت و این پروسه تا ۳ بار قابلیت تکرار را دارد.
  • بعد از ۳ بار امکان درخواست یکبار اعتراض به بازرس انجمن را خواهد داشت. این اعتراض توسط داشبورد انجام خواهد شد و بعد از ثبت اعتراض ایمیلی شامل تمام اطلاعات وبسایت و صاحب وبسایت برای بازرس ارسال خواهد شد .

دلایل رد اثر در جشنواره وب و موبایل ایران

۱) در دسترس نبودن : سایت یا صفحه فرودی که برای کسب و کار خود در سایت جشنواره وب و موبایل ایران معرفی کردید در دسترس نیست و یا برای ما قابل مشاهده نمی باشد.

۲) نداشتن مطالب و محتوای کافی: اگر سایت و/یا اپلیکیشن پس از بررسی از نظر محتوا بیش از ۳ماه بروز نشده باشد و/یا از محتوای کافی برای پذیرش درجشنواره وب و موبایل ایران برخوردار نیست.

۳) مطلوب نبودن از نظر سطح گرافیکی: سایت/اپلیکیشن از نظر طراحی خارج از استاندارد کمیته پذیرش جشنواره وب و موبایل ایران می باشد. (امکان دارد از قالب آماده استفاده کرده باشید و یا طراحی سایت با اشکال مواجه است.)

۴) مغایر با قوانین جشنواره وب و موبایل ایران (صفحه قوانین و مقررات جشنواره وب و موبایل ایران را مطالعه کنید)

۵) انتخاب گروه نادرست: اگر موضوع مطالب سایت با گروه انتخاب شده همخوانی نداشته باشد. (به بخش گروه های جشنواره وب و موبایل ایران مراجعه کنید و گروه ها و شاخه ها را دقیق مطالعه فرمایید. انتخاب نادرست گروه یکی از مهم ترین دلایل رد اثر شماست. )

۶) عدم توضیحات کامل در پروفایل اثر ثبت شده: داخل پروفایل بخش درباره ما (مربوط به سایت یا اپلیکیشن شما در سایت جشنواره) توضیحات کامل و صحیح ارائه نشده است و یا متن نوشته شده در بخش دایرکتوری داخل سایت جشنواره وب و موبایل ایران با موضوع سایت و/یا اپلیکیشن ثبت شده ی شما همخوانی ندارد.

۷) اثر شما ثبت شده اما شما می بایست حتما از طریق پنل کافه بازار و یا سیب‌اپ اپلیکیشن خود را نیز به اثر (کسب و کار) خود در سایت جشنواره وب و موبایل ایران متصل کنید. برای اینکار به پنل کابری کافه بازار و یا سیب اپ مراجعه کنید.


انواع داوری در جشنواره وب و موبایل ایران

جشنواره وب و موبایل ایران در دو بخش “رای گیری داوری” و “نگاه مردمی” برگزار می شود.

بخش نگاه مردمی

در بخش نگاه مردمی، وبسایت یا نرم افزار موبایل های برگزیده توسط آرای تمامی کاربران انتخاب می شود و محبوب ترین وبسایت یا نرم افزار موبایل ایران در هر گروه توسط صدها هزار رای مردمی انتخاب می شود. هدف از برگزاری بخش نگاه مردمی این است که تمامی کاربران وبسایت ها و نرم افزارهای موبایل بتوانند در انتخاب برنده نقش داشته باشند تا شرکت کنندگان نیز به منظور کسب آرای بیشتر، خدمات بهتری را به مردم عرضه کنند.

بخش رای گیری داوری

در بخش رای گیری داوری، داوران با توجه به ملاک های داوری اعلام شده وبسایت ها و نرم افزارهای موبایل را بررسی می کنند، به هریک از معیار ها امتیاز می دهند و پس از آن برگزیدگان در هر گروه معرفی می شوند.


معیارهای داوری

کارکرد

کارکرد به معنای استفاده درست از فناوری‌های موجود می‌باشد. بدین معنا که یک وبسایت یا نرم افزار موبایل درست کار کند، در تمامی دستگاه‌ها به خوبی اجرا شود و تمامی لینک‌ها و دکمه‌ها کارایی لازم را داشته باشند.

محتوا

محتوا شامل اطلاعاتی است که برای استفاده کاربران فراهم شده است. این اطلاعات ممکن است به صورت متن، تصویر، ویدیو، صدا و غیره تهیه شده باشند. محتوای مناسب باید با توجه به مخاطب آماده شده باشد و با لحن مناسب و خلاقیت بالا، آنها را درگیر کند.

تجربه کلی

تجربه کلی در استفاده از یک سایت فراتر از محتوا، کارکرد یا طراحی دیداری می‌باشد و موارد بیشتری را در بر می‌گیرد که معمولا غیر ملموس هستند. عواملی که باعث بازگشت دوباره کاربران می‌شوند و یا کاربران را بیشتر درگیر می‌کنند.

طراحی دیداری

طراحی دیداری همان المان‌های ظاهری می‌باشد. البته منظور از داشتن طراحی دیداری مناسب، استفاده از طرح‌های جدید و پیچیده گرافیکی نیست؛ بلکه مفهوم آن داشتن المان‌های ظاهری با کیفیت و مناسب با کاربران است که بتواند پیام خود را به آن‌ها منتقل کند.

ساختار و مسیر

ساختار و مسیر عبارت است از نحوه سازمان‌دهی محتوا و اولویت‌بندی اطلاعات و روشی که شما در یک سایت و نرم‌افزار موبایل هدایت می‌شوید. هدایت و مسیرگذاری مناسب باعث می‌شود تا شما چیزهایی که لازم دارید را راحت پیدا کنید و سریعا به جایی که می‌خواهید برسید.

تعامل

تعامل با مخاطب روشی است که به کاربران این امکان را می‌دهد تا ارتباطش با سایت و نرم افزارهای موبایل دو جانبه باشد. در واقع این همان چیزی است که وب و موبایل را از رسانه‌های دیگر مثل رادیو و تلویزیون جدا می‌کند. تعامل با کاربران شامل امکان جستجو، چت آنلاین، اعلان‌ها و… می‌باشند.

نوآوری

وقتی نوآوری را در نظر میگیریم، بررسی میکنیم که آیا این ایده از لحاظ فنی جدید است یا فقط روی یک ایده قبلی تکرار شده است. آیا کار به صورت اساسی با ایده ها، محصولات یا کارهای اجرا شده متفاوت است؟ آیا تکنولوژی اش کار می کند؟ آیا این نوآوری به توسعه تکنولوژی در آینده کمک میکند ؟


داوری وبسایت ها و اپلیکیشن ها

داوری بخش وبسایت ها و اپلیکیشن ها توسط کسانی صورت میگیرد که حداقل یک وبسایت تایید شده در جشنواره داشته باشند. بنابراین داوری و انتخاب برنده در این بخش توسط خود شرکت کنندگان انجام می گیرد و هیچ دخل و تصرفی توسط شخص و یا اشخاصی خارج از شرکت کنندگان در آن نخواهد بود. تنها در موارد به خصوص مثل یکسان بودن آرا و یا تقلب شرکت کننده و.. از شورای داوری مشورت گرفته می شود.

هدف از این مدل داوری این است که برنده توسط خود شرکت کنندگان جشنواره انتخاب شود تا انتخاب برگزیده با جهت گیری و سمت و سوی خاصی انجام نگیرد.

بنابراین برای اینکه شایسته ترین وبسایت به عنوان برگزیده انتخاب شود لازم است داوران، دیگر آثار را به دقت مورد بررسی قرار دهند و طبیعتا هرچه آثار بیشتری را داوری کنند، نتایج دقیق تری خواهیم داشت.


فرایندهای داوری جشنواره وب و موبایل ایران

مرحله اول: (رای گیری عمومی)

سایت ها پس از تایید کمیته ثبت آثار وارد داوری میشوند. تمام افرادی که در جشنواره یک سایت تایید شده دارند میتوانند به عنوان داور پس از شروع داوری به پنل خود وارد شده و سایت های شرکت کننده را مشاهده کنند. و به هر وب سایت که به صورت رندوم به ایشان نمایش داده شود رای دهند .

رای آری یا خیر

رای دادن داوران به این صورت است که تایید میکنند که سایتی که برایشان نمایش داده شده برای انتخاب به عنوان کاندید در آن گروه، مورد قبول است یا خیر.

در کنار این پرسش هر داور میتواند به ۷ پارامتر (طراحی دیداری ، محتوا و تعامل و …. ) به سایت ها امتیاز اضافه بدهد و همچنین می تواند نظر خود را بنویسید.

تعداد داورهایی که سایت را دیده اند به همراه امتیاری که به سایت داده اند و نظراتی که برای سایت نوشته شده است پس از گذشت ۱۰ روز از شروع داوری برای صاحب سایت قابل مشاهده خواهد بود.


وزن رای ها :

  • کاربرانی که سایت تایید مالکیت شد دارند ۱ امتیاز 
  • کاربرانی که سایت یا اپلیکیشن تایید کمیته ثبت آثار دارند ۲ امتیاز
  • اگر سایت و با اپلیکیشن کاندید یا برنده شده دارند در سال های گذشته  ۳ امتیاز
  • اگر برای اولین سال در شورای داوری حضور داشته باشند ۴ امتیاز 
  • اگر برای دومین سال و بیشتر در شورای داوری حضور داشته باشند ۵ امتیاز 
  • بنیانگذاران و اعضای شورای سیاست گذاری جشنواره ۶ امتیاز

بخش مربوط به پیشنهاد حذف

برای داوران مرحله اول در قالب یک چک باکس به همراه تکست باکس برای ثبت دلیل (اجباری) امکان پیشنهاد حذف کلی وبسایت از جشنواره وجود دارد.

در صورتی که تعداد پیشنهادات حذف برای وبسایتی از ۱۰ بیشتر شد این وبسایت برای بررسی مجدد به کمیته ثبت آثار ایمیل میشود ولی رای های دریافت شده وبسایت تا به این مرحله حذف نمیشود.

در صورت حذف وبسایت توسط کمیته ثبت آثار ایمیلی حاوی دلایل حذف به شرکت کننده ارسال میشود.


مرحله دوم : (شورای داوری)

در این مرحله ۱۲ وبسایت برتر هر گروه به عنوان کاندیدا وارد مرحله دوم میشوند.شورای داوری طی یک سفر دو روزه با بررسی تخصصی معیار های داوری ۵ وبسایت برتر هر گروه را برای ورود به مرحله سوم که مرحله نهاییست انتخاب میکنند.

این بررسی امسال به صورت آنلاین صورت میگیرد. داور وبسایت های کاندید را مشاهده کرده و ۵ وبسایت را تایید میکند.

بعد از انتخاب ۵ کاندید در همان جلسه مجددا هر ۵ کاندید به صورت حضوری بررسی می شوند و در صورتی که سایتی از میان این ۵ سایت مشکلی داشته باشد حذف شده و سایت ۶ ام انتخاب میشود.

در صورت مساوی بودن رای سایت ۶ ام با سایت یا سایت های بعدی شورای داوری از میان این سایت ها برای ورود به ۵ کاندید انتخاب میکند.

  • اعضای شورای داوری با تجربه یک سال = ۱ امتیاز 
  • اعضای شورای داوری با تجربه دو سال = ۲ امتیاز 
  • اعضای مشترک با شورای سیاست گذاری و بنیانگذاران = ۳ امتیاز

قوانین مربوط به این بخش:

هر ساله در داوری جشنواره وب و موبایل مخصوصا برای انتخاب سایت چهارم یا پنجم این مورد وجود دارد که معمولا ۳ یا ۴ سایت با رای مساوی وجود دارند که انتخاب سایت چهارم و پنجم در برخی گروه ها نیاز به مشاوره دارد. تیم داوری در این دوره با بررسی رای سایت و کنار گذاشتن سایت هایی که بیشترین رای دارند در مواردی که انتخاب سایت ۴ و ۵ نیاز به بررسی دقیق دارند میتوانند از سایت هایی که از نظر رای مساوی بوده و یا اختلاف رای آنها با سایت ۴ و ۵ اندک هست با بررسی دقیق سایت هایی نهایی را برای کاندید شدن انتخاب کنند.

همچنین این هیات میتواند در مواردی که به صورت مشخص سایت که حتی از نظر رای داوران به عنوان سایت اول و دوم و سوم انتخاب شده را نیز از کاندیدا حذف کنند.

درخصوص داوری اگر سایتی باشد که یکی از داوران در آن ذینفع باشد در آن بخش نمیتواند در جلسه حضور داشته باشد .


موارد خاص شامل بررسی مجدد و یا حذف وب سایت توسط شورای داوری و اعلام کاندید

  1. سایت از نظر محتوا بیش از ۳ ماه بروز نشده باشد (در خصوص برخی از گروه ها مانند سایت های شخصی این زمان میتواند ۱۲ ماه باشد)
  2. سایت با توافق تمام داوران نقض کننده کپی رایت باشد
  3. سایت با توافق تمام داوران از قالب کپی و دزدی و یا مشابه دیگر سایت های معروف ایرانی یا خارجی استفاده کرده باشد.
  4. با توافق و نظر داوران سایت از قوانین جمهوری اسلامی قابل تایید نبوده یا به مقدسات و دین توهین کرده باشد یا بر خلاف شئونات اسلامی باشد یا هر موارد دیگری که در قوانین ثبت نام در جشنواره وب و موبایل ایران به آن اشاره شده است
  5. از سایت های کاندید دامنه ریدایرکت نشود به یک آدرس دیگر
  6. موضوع و گروهی انتخابی اثر شاخه و گروهی نباشد که در آن شرکت کرده

مرحله سوم: (رای گیری عمومی)

تمام افرادی که وبسایت تایید شده در جشنواره داشته باشند به عنوان داور دسترسی به این مرحله خواهند داشت.داوران ۵ وبسایت را در کنار هم مشاهده میکنند و از میان این ۵ وبسایت یکی را انتخاب میکنند.

وبسایت هایی که در هر گروه بیشترین رای را داشته باشند به عنوان برنده معرفی می شوند.

وزن رای ها :

  • کاربرانی که سایت تایید مالکیت شد دارند ۱ امتیاز 
  • کاربرانی که سایت یا اپلیکیشن تایید کمیته ثبت آثار دارند ۲ امتیاز
  • اگر سایت و با اپلیکیشن کاندید یا برنده شده دارند در سال های گذشته  ۳ امتیاز
  • اگر برای اولین سال در شورای داوری حضور داشته باشند ۴ امتیاز 
  • اگر برای دومین سال و بیشتر در شورای داوری حضور داشته باشند ۵ امتیاز 
  • بنیانگذاران و اعضای شورای سیاست گذاری جشنواره ۶ امتیاز

توضیحات مربوط به بخش داوری موبایل

نرم افزار های موبایل به دلیل ماهیت آنها باید بر روی تلفن همراه نصب شوند و به دقت بررسی قرار گیرند تا بتوان آنها را داوری کرد. بنابراین در این بخش، لیست اپلیکیشن های شرکت کننده در اختیار داوران قرار می گیرد تا در فرصت مناسب آنها را نصب کنند و از آنها استفاده کنند. سپس شورای داوری در جلسه های داوری به اپلیکیشن ها امتیاز می دهند و برگزیدگان را انتخاب می کنند.


بخش های ویژه

بخش های ویژه در روز اختتامیه جشنواره وب و موبایل ایران، دبیرخانه جشنواره وب و موبایل ایران با بررسی وبسایت ها، نرم افزار های موبایلی و یا ارایه دهندگان محتوای دیجیتال و بدون در نظر گرفتن کاندید شدن و یا کاندید نشدن در جشنواره، در برخی از گروه ها که هر ساله امکان تغییر نیز دارد ،برگزیدگانی را در بخش های ویژه انتخاب و معرفی میکند. که انتخاب این برندگان به صلاحدید برگزار کنندگان جشنواره وب و موبایل ایران بوده و هیچ یک از مراحل داوری به انتخاب برندگان این گروه مربوط نیست.


شورای داوری

برای انتخاب کاندیدای جشنواره وب و موبایل ایران و بررسی سایت هایی که در مرحله اول امتیاز مساوی کسب کرده اند، از شورای داوری متشکل از افراد متخصص و با تجربه در زمینه فناوری اطلاعات کمک می‌گیریم که به طور کامل با بخش های مختلف وبسایت‌ها و نرم‌افزار‌های موبایل آشنایی دارند و نظر آنها برای انتخاب کاندیدا تاثیرگزار است.

شایان شلیله

شایان شلیله

بنیان‌گذار ای‌نتورک و جشنواره وب و موبایل ایران
میلاد احرام پوش

میلاد احرام پوش

بنیان‌گذار جشنواره وب و موبایل ایران
رضا الفت نسب

رضا الفت نسب

عضو هیات مدیره اتحادیه کسب و کار مجازی
رضا جمیلی

رضا جمیلی

سردبیر هفته‌نامه کارنگ
علی پورطباطبایی

علی پورطباطبایی

مدیر سایت The Iran Project
رضا قربانی

رضا قربانی

بنیان گذار راه پرداخت
جلال سمیعی

جلال سمیعی

استراتژیست محتوا و رسانه
شایان نوبرانی

شایان نوبرانی

رییس هیات مدیره راهکارهای خلاق ساده
هادی فرنود

هادی فرنود

بنیان‌گذار کاموا، پاکت و هماهنگ
سلمان جریری

سلمان جریری

مشاور و سرمایه گذار
حسین مزروعی

حسین مزروعی

بنیان گذار و مدیرعامل آواگیمز
محسن وفانژاد

محسن وفانژاد

سردبیر ویجیاتو
آیت حسینی

آیت حسینی

مدیر عامل و بنیانگذار گروه نشانه
حامد بیدی

حامد بیدی

مدیرعامل استارتاپ اجتماعی کارزار
علی حاجی‌محمدی

علی حاجی‌محمدی

بیزینس بلاگر و موسس همیارآکادمی و ژاکت
نیکو نیکنام

نیکو نیکنام

مدیر توسعه کسب و کار Hormo Studio
فرزاد نجاریان

فرزاد نجاریان

موسس وان هشتگ
حسام رنجبر

حسام رنجبر

مدیر هنری زمرد عمان و فینووا
امین شهیدی

امین شهیدی

مدیر تیم بازی سازی black cube
زهرا دیاله

زهرا دیاله

مدیر شبکه های اجتماعی گروه gsm
مصطفی سعیدنژاد

مصطفی سعیدنژاد

مدیرعامل ترنسنت
علی فخار

علی فخار

مدیر روابط عمومی فیروز
کامران یزدانی نیا

کامران یزدانی نیا

مدیرعامل و هم بنیان گذار راستچین
امیرمیثم گیاهی

امیرمیثم گیاهی

بنیان گذار گارانتی آروند
عباس دانش منش

عباس دانش منش

بنیانگذار ای سلکت
رضا میلانی

رضا میلانی

مدیر خلاقیت تپسی
هما راد

هما راد

مدیر جذب استعداد فنی دیوار
فرید شکریه

فرید شکریه

هم بنیانگذار آژانس تبلیغاتی فورمایند
مهدی صالحی

مهدی صالحی

مدیرعامل انجمن ویرایش و درست‌نویسی
امیرنورالدینی

امیرنورالدینی

مدیر outreach و مدیر کامیونیتی نوین‌تک
سیامک مختاری

سیامک مختاری

توسعه دهنده و طراح محصول در PortaNetwork
محمودرضا فرهادی

محمودرضا فرهادی

مدیر پلتفرم کیدزی‌لند
پویا رجامند

پویا رجامند

مدیرعامل زرین پلاس
محسن خانی

محسن خانی

مدیر محصول
سام اسعدی

سام اسعدی

مدیر مرکز نوآوری آو
مرتضی پیری

مرتضی پیری

توسعه دهنده

حامیان جشنواره وب و موبایل ایران

حامیان معنوی


اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور irvc انجمن فین تک پارادایس هاب

همکاران برگزاری


ایران سرور کافه بازار رایچت in1min

حامیان رسانه‌ای


GSM وبنا دیجیاتو زومیت اینتیتر Bourse News بی تیتر مجازیست کسب و کار ویجیاتو ایستنا اقتصاد ۲۴ زومتک تکراتو استارتاپ۳۶۰